2011. április 8., péntek

Zajmentes nap


Módosították Balatonfüred környezetvédelmi rendeletét, minden zajjal járó építési, szerelési tevékenységet, valamint a különböző motoros és elektromos gépek használatát tiltja a város új rendelete, a korlátozás vonatkozik a hangszóróval ellátott mozgó illetve fix telepítésű árusokra is.
A város belterületén hétköznap este 20 órától reggel 7 óráig, vasárnap és ünnepnapokon egész nap, továbbá június 1. és augusztus 31. között, minden nap 12.00 és 15.00 óra közötti csendes-pihenő időszakban tilos minden olyan tevékenység végzése, készülék vagy berendezés üzemeltetése, amely kellemetlen, zavaró, veszélyeztető vagy károsító hangot ad - szól a rendelet. További részletek itt.
Az új rendelkezést nem tartotta életszerűnek Ujhelyiné Károlyi Krisztina képviselő, véleménye szerint egész napra megtiltani például a fűnyírást nem lehet, hiszen sok házkörüli munkára csak a hétvégén jut ideje a lakosoknak. Ezzel szemben viszont több képviselő is helyeselve fogadta a változtatásokat.
- Nagyon nehéz igazságot tenni ebben az ügyen, hiszen mindenkinek más a tolerancia küszöbe, eltérő a zajérzékenysége. Számos panasz érkezett az utóbbi években, sokan kifogásolták, hogy a különböző zajos tevékenységek miatt hétvégén sem lehet pihenni a városban. Ezért vált szükségessé a zajmentes nap bevezetése. Megnézzük betartható-e a rendelet és miként lehet ezzel együtt élni - vélekedett Bóka István polgármester.

1 megjegyzés:

  1. Nekünk meg be kell költözni faluról majd városba, hogy nyugodtan élhessünk csingilingisautók nélkül, csendes környezetben.

    VálaszTörlés