2013. január 14., hétfő

Levélszemét


Kedves Levélszemétkézbesítő!


  Nagy örömünkre szolgált, hogy idén sem feledkezett meg rólunk és ellát minket olvasnivalóval. Bevallom eddig sokszor gondban voltunk, ugyan minden szórólapból kettőt is kaptunk, ám, mióta a gyerekek is tudnak olvasni, már kevés volt. Így különösen megörültünk annak, hogy a kettő RÉPCEVIDÉK, kettő CIPŐVÁSÁR, három FÓKUSZ ÜZLETLÁNC mellé kaptunk további 13 db INTERSPORT SALE %-et is (bármit is jelentsen ez). Nekünk soha nem volt televíziónk, így a hosszú téli estéken sem unatkozunk ezentúl. 
  Kérem, ha módjában áll, akkor a jövőben ne fényes papírra nyomtatott lapokat hozzon, mert egészségügyi célokra nemigen használhatók és gyújtósnak se tökéletesek. Szeretném megnyugtatni, hogy ezen célokra csak akkor használnánk, ha már elolvastuk, megértettük, sőt meg is jegyeztük tartalmukat. 
 Ha e kérésünk nem teljesíthető, akkor a jövőben viszont tartózkodni szíveskedjék a címzett megjelölése nélküli reklámújságok postaládánkba való gyömöszölésétől. Hasonlóan eltekintenénk azon újságoktól is, melyek háromnál többször tartalmazzák a: megrendezésre kerül/került, kerül/került átadásra, stb. passzív frazémákat.

Köszönöm!


1 megjegyzés:

  1. Azon gondolkodtam, ha ennyi mennyiség összegyűlik ezekből a reklámanyagokból, és mondjuk a fele a lakosoknak ugyanígy nem veszi hasznát, akkor nem lehetne valahogy összegyűjteni és leadni színes papírhulladéknak és mindezt a gyerekeknek adni? (iskola, óvoda) Biztos van egy üres garázs vagy tároló, ahol össze lehetne gyűjteni ( nem egy évben egyszer) és ha jön az iskolához a konténer, egyszerre elszállítaná. Más falvakban, közösségekben megpróbálnak mindenből ésszerűen hasznot húzni, mi meg lehúzzuk a wc-n a pénzt.
    Mondja valaki, hogy szegények az emberek...
    Rita

    VálaszTörlés