2013. március 6., szerda

Vers mindenkinek


Vers-és mesemondó verseny 2013. március 6.

Ma délután a kultúrházban összegyűlt az iskola apraja, hogy vers-és mesemondó tehetségüket mérjék össze. Sok éves hagyománya ez az iskolának úgy, ahogy a nőnaphoz közeli időpont is. 
Az elsős kisdiákok Weöres Sándor kedves verseivel készültek; ezzel a szerepléssel tét nélkül próbálhatták ki, hogy milyen érzés egyedül kiállni a színpadra. 
A második osztályosok a tavaszt idézték meg verseikkel. A legügyesebbek Németh Franciska (1.), Németh Csaba (2.) és Solnár Anna (3.) voltak, sőt Anna a közönség különdíját is hazavihette. 
A harmadik osztályosok verses mesékkel készültek, javarészt Kormos István tollából. A legszebben Hodvogner Ivett (3.), Mészáros Barabara (2.) és Csordás Péter (1.) mondták. Petit a közönség is a harmadikosok közül a legjobbnak szavazta meg, így egy közönségdíjjal is gazdagabban végzett. 
A negyedikesek Janikovszky  Évától idéztek hosszabb-rövidebb részleteket. A zsűrinek a legjobban Czethoffer Renáta (3.), Berzlánovich Adél (2.) és Németh Liliána (1.) előadása tetszett – és érdekes módon a közönség szavazata itt is összecsengett a zsűriével, hiszen Lilit szavazták meg a negyedikesek közül a legügyesebbnek. 
Sokat készültek a gyerekek otthon, szülői segítséggel és az iskolában az alsós tanítók, Balogh Tiborné, Beer Katalin, Orbán György és Nyikosné Zsupponits Beatrix közreműködésével. A zsűri tagjai Tóthné Fejes Ildikó, Györe Kálmánné, ezen rendezvény „szülőanyja” és Orbán György voltak. Köszönjük az élményt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése