2011. május 9., hétfő

Napnyugat Turisztikai Egyesület


Számos előzetes tárgyalás és előkészítő munka eredményeképpen 2011. március 31-én Sopronkövesden megalakult az Alpokalja-Ikva mente LEADER térség részét képező Alpokalja mikrotérség kilenc településéből és egy egyházközségéből álló Napnyugat Turisztikai Egyesület.
A szervezet célja közösségi összefogással az említett térség idegenforgalmi fejlődésének fenntartható biztosítása. Az alapító tagok kulturális, sport, oktatási, településfejlesztési, nemzetközi és egyéb gazdaságfejlesztési tevékenységek közös vállalásában állapodtak meg. Dorogi Árpád, Zsira polgármesterének javaslatára az egyesület székhelye a turisztikailag jelentős határ menti település lesz és az önkormányzat alkalmazottja látja el az egyesület adminisztratív teendőit.

Az alakuló ülésen jelenlévők Sopronkövesd község képviseletében Fülöp Zoltán polgármestert választották az egyesület elnökévé, az alelnöki pozíciót pedig a zsirai adminisztrációs központ, így Dorogi Árpád polgármester tölti be. További két elnökségi tag került megválasztásra, Répcevis települést Hollósi Péter Pál polgármester, valamint a jelenleg egyetlen egyházközség képviseletében Bros Gergely, római katolikus atya dolgozik a jövőben az egyesület eredményes működéséért.

A Napnyugat Turisztikai Egyesület rövidtávú tervei között szerepel közös pályázatok benyújtása, többek között kerékpáros pihenőhelyek kialakítására, turisztikai kiadványok és egyéb marketingeszközök beszerzésére.
Az egyesület szoros együttműködésben kíván dolgozni az Alpokalja-Ikva mente LEADER egyesület munkaszervezetével, valamint bízik abban, hogy idővel a mikrotérség további települései is csatlakoznak ezen turisztikai fejlesztéseket célzó partnerséghez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése